FREE SHIPPING WITHIN EUROPE | SHIPPING WORLDWIDE | FOLLOW US ON INSTAGRAM @OERUMDESIGN

Category: IN THE PRESS

Mooie Merken Magazine

Mooie Merken Magazine

Monday, August 30, 2021

ŌERUM, featured in Volume 01 of the Behold Agency ‘Mooie Merken Magazine’ under the category ‘Brands we Love’.

Tamasine McNabb, Founder

Vier vragen over Design en Inspiratie

Welke rol heeft / speelt design voor jullie merk?

Met mijn scandinavische achtergrond ben ik opgegroeid met design en de waardering voor vakmanschap, tijdloos ontwerp en kwalitatieve, duurzame eigenschappen. Dat willen we ook zijn met OERUM. Onze sieraden zijn een investering waar je een leven lang van kan genieten. Een juweel met een verhaal en betekenis.

Wat zou je willen dat jullie doelgroep (nog) beter wist over jullie merk?

Duurzaamheid – dit is namelijk een heel ruim begrip. Wij willen onze doelgroep graag concreet laten zien wat dit betekent. De traditionele manier van goudmijnen is achterhaald. Gerecycled goud is een betere, duurzame keuze. Wij werken daarom met puur 19 karaads goud. Dit gaat levenslang mee en behoudt altijd zijn waarde. Mensen denken soms nog wel dat gerecycled goedkoper is, maar in het geval van goud klopt dit niet. Goud kan je talloze keren laten omsmelten en behoudt altijd zijn waarde. Wij maken een sieraad als tweede huid. Sieraden die je door kan geven aan je kinderen als erfstuk. De ontwikkeling van ons merk is een reis geweest. Deze reis heeft ons merk gemaakt. Na veel onderzoek zijn we ons nu volledig bewust van het materiaalgebruik en hoe we onze sieraden duurzaam willen maken. Hier voel ik mijzelf ook zoveel prettiger bij. Het verhaal klopt nu helemaal.

Welke merken inspireren je qua design?

Als creatief persoon zie ik eigenlijk overal inspiratie in. Ik kan niet zomaar een merk opnoemen. Wat mij vaak meer interesseert is het verhaal achter een merk of een persoonlijke ambitie van iemand die de wereld een stukje mooier wil maken. Daarom kies ik voor een persoon, Nina Pierson. Haar duurzame levensstijl vind ik heel inspirerend. En we zijn dan ook heel blij dat Nina wilde meewerken aan onze laatste campagne voor de Birth Flower Collectie, een bijzondere collectie van hangers met een geboorte bloem voor elke maand geinspireerd door mijn eigen zwangerschap vorige jaar.

Wat is je favoriete inspiratiebron?

Ik raak vooral geinspireerd door de natuur, overal zie ik daar inspiratie in voor nieuwe ontwerpen. Ik ontwerp letterlijk door de natuur, voor de natuur. Zie bijvoorbeeld onze ‘Leaf Collectie‘ geinspireerd door een blad. Verder door documentaires, waargebeurde verhalen en nieuwe plekken bezoeken wat straks veel meer weer kan gebeuren – daar kijk ik heel erg naar uit.

ŌERUM / Social: @oerumdesign / Website: www.oerumdesign.com

Haarlem, The Netherlands

Source: Mooie Merken magazine by https://www.beholdagency.nl

SIGN UP FOR OUR MAILING LIST

Don’t worry. We send newsletters in the same way we create jewellery: mindfully and always worth your while.

By subscribing you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

SHARE

.